by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
METROPOLITAN Life si JA Romania continua programul de educatie financiara dedicat elevilor de gimnaziu
Junior Achievement Romania (JA) si METROPOLITAN Life continua implementarea programului european Life Changer (Schimbam vieti), prin intermediul Fundatiei MetLife. Anul acesta 4.000 de elevi cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani urmeaza sa dobandeasca notiuni financiare si economice de baza.

In urma desfasurarii etapei de activitati la clasa, sustinute de profesori si consultanti voluntari METROPOLITAN Life, programul european Life Changer (Schimbam Vieti) continua in lunile de vara, cu noi contexte de invatare. In cadrul acestuia, cei mici pot deprinde notiuni financiare elementare, utile atunci cand pleaca in vacanta alaturi de familie sau pe cont propriu, in excursii si tabere. Prin formatul sau, programul incurajeaza activitati despre venituri, buget sau risc financiar, prin furnizarea unui kit educational gratuit si oportunitatea de a lucra alaturi de consultanti ai companiei METROPOLITAN Life, in calitate de voluntari.

"Lunile de vara sunt pentru relaxare si pentru petrecerea timpului liber in familie, insa pot fi un bun prilej pentru realizarea unor activitati interactive, care sa contribuie la dezvoltarea personala a copilului. Programul Life Changer este un exemplu foarte bun despre cum putem facilita si eficientiza educatia financiara, inca din anii de gimnaziu, astfel incat copii sa poata intelege si asimila cunostintele necesare pentru a deveni adulti pregatiti si independenti financiar", spune Emilia BUNEA, CEO, METROPOLITAN Life.

In anul 2016, 3.000 de elevi din 20 de localitati au parcurs cu succes activitatile la clasa din cadrul programului Life Changer (Schimbam vieti). Peste 70% dintre ei au declarat la final ca au devenit si mai preocupati de viitorul lor profesional si financiar. Activitatile propuse ofera elevilor posibilitatea de a exersa situatii in care trebuie sa administreze un buget, sa prioritizeze cheltuieli, sa analizeze situatii de risc financiar si sa identifice metode de gestionare a acestora.

"Programul "Schimbam vieti" este un real succes la nivel european si ne bucuram sa continuam alaturi de partenerul nostru, METROPOLITAN Life, demersurile pentru a le oferi ocazia elevilor romani sa acumuleze abilitati cheie care vor duce la dezvoltarea increderii in propriile alegeri in viata", a declarat Stefania POPP, CEO, Junior Achievement Romania.

Programul Life Changer (Schimbam vieti) se desfasoara, prin reteaua de organizatii Junior Achievement, in 15 tari europene si a implicat in 2016 peste 26.000 de elevi si consultanta din partea a peste 750 de voluntari.

In Romania, METROPOLITAN Life are peste 18 ani de activitate pe piata de asigurari de viata. Doua milioane de clienti beneficiaza de asigurari de viata si pensii private obligatorii oferite de METROPOLITAN Life la nivel local.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata